12 iulie – ziua fotografului sau ziua de care am uitat

12 iulie - ziua fotografului

12 iulie – ziua fotografului  și azi mi-am adus aminte că am sărit cu succes peste ea. De fapt am fost luată prin surprindere când am văzut postrea unui prieten în media.
Zilele mele se măsoară în evenimente, lucruri de făcut și mai puțin în zilele aniversare pe care, sincer, le uit.
În momentul de față nu știu ce să spun despre mine ca fotograf și mi-a venit din presiunea timpului o idee.
Să postez aici, pe blog, câteva fotografii ale celor ce i-am îndrumat în decursul timpului.

Sunt fotografii din momentele când am organizat Atelierele de călătorie și fotografie sau din cursurile online.
Cu îngăduință să fim, e vorba de oameni care în viața lor nu au auzit de iso, diafragmă sau expunere la momentul când ne-am cunoscut. Unii au aparate entry level sau doar telefonul.
Dar nimic nu stirbește din mândria mea că ei au ajuns să se oprească măcar câteva secunde în fața unei imagini pe care să o arunce în media.
Sunt atât de încântată că acum reușesc să se conecteze mai mult cu natura. Au prins drag de frumos și le pasă acum de amintirile lor și de ceea ce postează pe facebook sau instagram.

De 12 iulie- ziua fotografului las câteva imagini mai jos.

Sunt alese aleatoriu din ultimii doi ani și m-aș bucura să le priviți cu ochii unui începător. Și mai ales să-i admirați că au depus eforturi să fugă de la joburile lor. Indiferent că sunt avocați, stomatologi, medici, traducători, elevi sau freelenceri, studenți sau blogeri, brutari sau antreprenori au făcut efort. Să-și facă temele o dată pe săptămână pentru „profa” lor.
Ba mai mult, dacă au business, acum apreciază mai mult ce înseamnă munca unui fotograf. Cum este treaba cu  recuzita, cu fundalurile, cu lumina și că de fapt a fotografia e mai mult decât o joacă cu un aparat.

Acum știu și ei ce este un prim plan, ce este o linie directoare sau cum e cu punctele de forță. Și asta m-a stimulat să-mi fac și eu un upgrade, să fac cursul de formator. De dragul lor!
Vizionare cu răbdare și bucurie!

 

6 thoughts on 12 iulie – ziua fotografului sau ziua de care am uitat

  1. Sunt așa de mândră și bucuroasă să fac parte din gașca ta de învățăcei și am emoții mereu când îmi văd fotografiile mele în șirul tău de selecții, și pe cele atât de faine ale colegilor mei. ?Mulțumesc, Galia!

Leave a comment